Dé online makelaar voor de regio Utrecht!
%|%%|%

Aankoopmakelaar

Ik wil een huis kopen

Een huis kopen in Utrecht is tegenwoordig niet zo eenvoudig. De leukste huizen zijn vaak alweer verkocht voordat ze op Funda zijn verschenen. En bent u er wel op tijd bij, dan is het als koper vaak lastig te beoordelen of een huis daadwerkelijk geschikt is, een aankoopmakelaar kan u hierbij helpen. Er kunnen een heleboel vragen ontstaan:

  • verkeert het huis wel in een goede staat?
  • welke onderhoudszaken zijn er de komende tijd te verwachten?
  • is de vraagprijs wel reëel?
  • welk bod moet ik uitbrengen?
  • welke voorwaarden kan daarbij stellen?
  • zijn er bezwaren die invloed hebben op het woongenot?

U kunt deze vragen stellen aan de verkopende makelaar, maar hou daarbij in gedachte dat hij de belangen van de verkoper behartigt. Het is daarom belangrijk dat u een deskundige in de arm neemt die voor uw belangen opkomt. Wij helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen. Bovendien wijzen wij u op zaken die voor u belangrijk zijn maar waar u misschien nog helemaal niet aan gedacht heeft. 

Om de juiste keuzes te kunnen maken, doorlopen wij samen met u de volgende vijf stappen:

Kennismaking en bezichtiging

Nadat u ons benaderd heeft, noteren wij uw zoekcriteria en wensen in het interne systeem van de NVM. U ontvangt dan dagelijks een e-mail met alle woningen die nieuw op de markt komen en die mogelijk aan uw wensen voldoen. Zodra u een woning op het oog heeft, maken we een afspraak om samen met u en de verkopende makelaar het huis te gaan bekijken. Tijdens en na de rondleiding wijzen wij u op alle van belang zijnde zaken.

Beoordeling en waardebepaling

In een vervolggesprek dragen wij de bevindingen van de bezichtiging over en geven wij u inzage in de kwaliteit van de woning, de woonomgeving en de verhouding tussen deze kwaliteit en de prijs. Wij zullen deze prijs-/kwaliteitverhouding onderbouwen aan de hand van voorbeelden van recente transacties. We bespreken het uit te brengen bod en de onderhandelingsstrategie. Alle voorbehouden en bedingen die in uw belang moeten worden gemaakt komen uitgebreid aan bod.

Onderhandelingen

Wij voeren voor u de onderhandelingen met de verkopende makelaar. Uw emoties blijven daarmee buiten spel. Bovendien bereiken wij met onze ervaring vaak meer resultaat dan uzelf. Iedere stap die we tijdens de onderhandelingen zetten, wordt met u besproken.

Vastleggen afspraken

De overeenstemming wordt door de verkopende makelaar vastgelegd en door ons gecontroleerd. Wij zorgen er daarbij voor dat de afspraken op de juiste wijze worden geredigeerd en stellen uw belangen daarbij voorop. Hiervoor zetten we onze juridische kennis in.

Eindinspectie en overdracht

Wij gaan ervoor zorgen dat de overdracht van de woning soepel verloopt. We controleren of alle gemaakte afspraken zijn nagekomen en inspecteren samen met u de woning voordat u naar de notaris gaat. Na een soepele overdracht kunt u met een tevreden gevoel gaan genieten van uw nieuwe woning.

Kosten aankoopmakelaar

Wij rekenen voor bovenstaande diensten een vast tarief van € 2.750,- (inclusief BTW). Wij werken op basis van "no cure, no pay".

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten