College stelt bouwenvelop International School Utrecht vast

Het gemeentebestuur Utrecht heeft de bouwenvelop voor de nieuwbouw van de International School Utrecht (ISU) vastgesteld. De nieuwbouw komt aan de Cambridgelaan in het Utrecht Science Park.

Een bouwenvelop is een document dat de beleidsregels bevat waaraan een bouwproject moet voldoen. Op basis daarvan worden overeenkomsten met ontwikkelaars gesloten. Medio 2019 was de concept bouwenvelop voor ISU vrijgegeven voor consultatie, waarbij geïnteresseerden een reactie konden geven, onder meer tijdens een inloopbijeenkomst. In die consultatieronde zijn er zes reacties ontvangen die zijn verwerkt in een reactienota.

Aantrekkelijke vestigingsplaats

“Internationale bedrijven vinden Utrecht een aantrekkelijke vestigingsplaats”, stelt wethouder Klaas Verschuure (Economische Zaken en Ruimtelijke Ontwikkeling). Medewerkers komen soms tijdelijk in Utrecht werken en wonen. De International School Utrecht biedt kinderen van internationale werknemers de kans om hun schoollessen te vervolgen. Goed om de 1200 leerlingen (in de leeftijd van 4 tot 18 jaar) onder één dak onder te kunnen brengen.”
De nu vastgestelde bouwenvelop vormt het kader voor het ontwerp van het gebouw en het bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan wordt in het eerste kwartaal van 2020 vrijgegeven, zodat omwonenden en andere belanghebbenden hier hun reactie op kunnen geven. De bouw van de school start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021. Planning is dat het nieuwe schoolgebouw in 2022 wordt opgeleverd.

Internationaal onderwijs

De ISU is erop gericht om kinderen van internationaal werkende ouders die gemiddeld drie jaar in Nederland zijn, onderwijs aan te bieden dat past bij de behoefte. Wereldwijd volgen kinderen eenzelfde curriculum in het Engels, zodat zij van land en school kunnen wisselen zonder dat ze hierdoor een achterstand oplopen. De ISU verzorgt tevens onderwijs voor Nederlandse kinderen die ofwel met hun familie terugkeren uit het buitenland, dan wel op korte termijn met hun ouders naar het buitenland vertrekken. De school is nu gehuisvest in een aantal gebouwen op een tijdelijke locatie aan de Van Bijnkershoeklaan in Kanaleneiland. De nieuwbouw biedt de kans om één schoolgebouw te maken voor circa 1200 leerlingen en hiermee het internationale vestigingsklimaat van Utrecht en de regio te versterken.

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Geen stemmen, wees de eerste!

Plaats een reactie