Nationale-Nederlanden sluit aan bij Sectorcollectief Duurzaam Wonen

Nationale-Nederlanden sluit aan bij het Sectorcollectief Duurzaam Wonen. Uit eigen onderzoek blijkt dat klanten verduurzaming een belangrijk onderwerp vinden en hierover goed en proactief geadviseerd willen worden. Om verduurzaming van de Nederlandse (koop)woningmarkt een impuls te geven, sluit Nationale-Nederlanden aan bij het Sectorcollectief Duurzaam Wonen. Dit collectief heeft als doel de verduurzaming van de Nederlandse woningvoorraad te versnellen.

De ambitie is om eind 2020 minstens 80% van alle hypotheekadviseurs in Nederland te hebben opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam Wonen’. Daarnaast spreekt het collectief standaarden af zoals de vastlegging van verduurzaming in adviessoftware en hypotheeksystemen van de diverse aanbieders.

Duurzaamheid een belangrijk thema voor NN Bank

Monique Sueters, directeur Hypotheken en Consumptief Krediet van NN Bank, reageerde positief toen NN Bank benaderd werd om mee te doen aan dit initiatief: ‘Duurzaamheid in de breedste zin is een belangrijk thema voor Nationale-Nederlanden. We helpen mensen in hun streven naar financieel welzijn. Helpen om te kunnen investeren in een duurzame woonomgeving hoort hierbij. We vinden het belangrijk dat wij daarin onze verantwoordelijkheid nemen. En dit initiatief om dit samen te doen met de sector past daar heel goed bij.’

Andere hypotheekverstrekkers die bij het collectief aansluiten zijn onder andere ABN AMRO, ING en Triodos.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financiële dienstverlener met ruim vijf miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten onze medewerkers zich in om de financiële toekomst van klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is sinds de negentiende eeuw actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Nationale-Nederlanden is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van pensioenen, verzekeringen, vermogensbeheer en bankactiviteiten aan circa 18 miljoen klanten. NN Group N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!

Plaats een reactie