Online scheiden, waarom steeds meer stellen zelf de scheiding regelen

Wanneer u en uw partner gezamenlijk hebben besloten om te gaan scheiden, dan kunt u dit ook online regelen. Wanneer jullie samen in staat zijn om goede afspraken te maken dan kunnen jullie de scheiding online regelen. We spreken dan over een online scheiding. Waarschijnlijk zoeken jullie veel op internet naar informatie over scheiden.

Bij online scheiden krijgen jullie alle informatie die nodig is om de scheiding zo goed mogelijk zelf te regelen. Dit voorkomt een hoop zoekwerk. Vergeet niet dat een scheiding een emotionele zware gebeurtenis is, er moet ook tijd zijn om zaken te verwerken.

Ondanks dat alles online wordt geregeld, is een echtscheidingsadvocaat wel nodig om de scheiding te regelen. Dit is wettelijk verplicht, maar in feite gebruiken jullie de advocaat alleen voor het indienen van de documenten bij de rechtbank. Tijdens het online scheiden proces is er bijstand op juridisch gebied. De jurist controleert jullie gemaakte afspraken. Het grootste deel van de online scheiding regelen jullie dus samen.

Wat heeft online scheiden voor voordelen?

Het grootste voordeel van online scheiden is het financiële deel. Het is algemeen bekend dat een scheiding financieel behoorlijk kan oplopen. Zeker wanneer beide partners een eigen advocaat in de hand moeten nemen. Wanneer dit niet het geval is bij jullie, dan kan er direct gestart worden met online scheiden. De scheiding kan snel en goedkoper plaatsvinden. Dit allemaal omdat jullie samen het grootste deel regelen. Doen jullie er liever iets langer over, omdat jullie goed willen nadenken over de afspraken, dan is dat geen enkel probleem. Jullie bepalen het tempo van de scheiding.

Een heel ander voordeel van online scheiden, is dat het vanuit de gehele wereld te regelen valt. De enige voorwaarde is dat een van jullie beide de Nederlandse nationaliteit bezit of woonachtig is in Nederland. Dit heeft te maken met het feit dat jullie scheiden volgens Nederlands recht, ondanks dat dit online ergens anders plaats zal vinden.

Hoe werkt een online scheiding?

Online scheiden is vrij eenvoudig. Het proces van scheiden is precies hetzelfde als bij een standaard scheidingsproces. Bij online scheiden gaan jullie niet fysiek langs bij een advocaat, maar hebben jullie online contact met een jurist. Dat is vergelijkbaar met een internet makelaar.

Online scheiden kent verschillende stappen, die hieronder kort zullen worden uitgelegd;

Stap 1 is de intake. Hierbij krijgen jullie vrijblijvend advies, voor de beste pakketkeuze. In een telefonische afspraak met een van onze juristen van ongeveer 30 minuten wordt jullie situatie geïnventariseerd.
Na dit gesprek krijgen jullie te horen of online scheiden voor jullie mogelijk is.

Stap 2 dossiervorming. Wij gaan voor jullie aan de slag met het samenstellen van alle benodigde documenten. Binnen 3 weken ontvangen jullie alle benodigde documenten.

Stap 3 de procedure. De stukken zullen naar de rechtbank gaan. De rechtbank procedure is opgestart. Binnen 2 tot 4 weken zal de rechtbank uitspraak over de scheiding doen.

Stap 4 Inschrijving. De scheiding moet worden ingeschreven bij de gemeente. Als alles voorspoedig verloopt, is dit binnen 1 week geregeld, en is de scheiding officieel.

Begeleiding nodig bij online scheiding

Het kan altijd voorkomen dat jullie tijdens het online scheidenproces toch hulp nodig hebben van een jurist of een mediator. Dit kan zijn op het gebied van vragen of voor een extra controle over de gemaakte afspraken. Dit is allemaal mogelijk bij online scheiden. Jullie hebben dan geen fysiek contact met de jurist maar telefonisch of online.

Echtscheidingsconvenant

Een echtscheidingsconvenant is onderdeel van het scheidingsproces. Hierin staan alle gemaakte afspraken schriftelijk vastgelegd. Jullie kunnen hierbij denken aan de afspraken over de alimentatie, de verdeling van de inboedel, woning en eventueel pensioen.

Online scheiden zonder gezamenlijke kinderen

Gaan jullie online scheiden en hebben jullie samen geen kinderen, dan is de scheidingsprocedure eenvoudiger. Jullie hoeven alleen de zaken die jullie gezamenlijk hebben te regelen.

Online scheiden met gezamenlijke kinderen

Hebben jullie samen kinderen, dan moeten hierover ook afspraken gemaakt worden. Voor de afspraken van de kinderen zijn er een aantal wettelijke verplichtingen. Zo is het verplicht om een omgangsregeling en een ouderschapsplan op te stellen. Het is wel belangrijk dat jullie een goede verstandhouding hebben en het eens zijn over de afspraken over de kinderen.

Ouderschapsplan

Bij een scheiding met kinderen moet er een ouderschapsplan worden opgesteld. In dit document staan alle afspraken die jullie samen hebben gemaakt over de kinderen. Denk hierbij aan de afspraken over de verzorging van de kinderen, de opvoeding en hoe beslissingen in de toekomst over de kinderen moeten worden genomen.

Online scheiding aanvragen

Willen jullie online gaan scheiden, en zijn jullie in staat om samen afspraken te maken? Dan kan Q scheidingsadviseurs jullie hierbij helpen. Q Scheidingsadviseurs biedt jullie een gratis intakegesprek aan. Tijdens de intake ontvangen jullie uitleg en wordt er met jullie goed gesproken om te bepalen of deze vorm van uit elkaar gaan voor jullie geschikt is.

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Geen stemmen, wees de eerste!

Plaats een reactie