Wonen in Schiedam wordt snel duurder

In de gemeente Schiedam zijn de huizenprijzen vorig jaar het sterkst gestegen. Wonen in Schiedam wordt hierdoor snel duurder. Volgens onderzoekers van het softwarebedrijf Ortec uit Rotterdam gingen de woningprijzen voor een bestaand huis met 12,8 procent omhoog. Dat is meer dan het dubbele van het landelijk gemiddelde.

De onderzoekers zeggen dat het vooral Rotterdammers zijn die de huizenprijzen opdrijven in Schiedam. Een op de drie woningkopers in Schiedam is een Rotterdammer. Doordat wonen in Rotterdam de afgelopen jaren sterk in populariteit is toegenomen, zoeken Rotterdammers steeds vaker hun toevlucht naar omringende gemeenten, zoals Schiedam, Spijkenisse, Maassluis, Vlaardingen en Dordrecht.

De reden is duidelijk: de prijs. Een standaard appartement (bouwjaar 1985, 70 vierkante meter) in Rotterdam kost 210 duizend euro. In Schiedam kost een vergelijkbare woning 35 duizend euro minder. Het standaardappartement uit Schiedam is in de afgelopen twee jaar in waarde gestegen van 123 duizend euro naar 175 duizend euro. Dat is een stijging van 41 procent. Een andere reden dat appartementen duurder zijn geworden in Schiedam is er simpelweg minder aanbod is. Het aantal aangeboden appartementen is sterk afgenomen en dat zorgt ook voor een sterke prijsstijging.

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Geen stemmen, wees de eerste!

Plaats een reactie